14 Aralık 2015 Pazartesi

Ransom Rigss - Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları

Merhaba :)

Bu ayki üçüncü kitabım "Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları" oldu. Kitap için açıkçası ne diyeceğimden tam emin değilim; hem hayal kırıklığına uğradığım hem de beğendiğim bir kitaptı çünkü. 

Gizemli bir ada. Terk edilmiş bir yetimhane. Fazlasiyla tuhaf fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon.

Yaşadığı korkunç aile trajedisi yüzünden Galler kıyılarındaki, dünyadan uzakta kalmış bir adaya yolculuk eden on altı yaşındaki Jacob, burada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar Yetimhanesi'nin yıkıntılarını keşfetmekle kalmayıp, Bayan Peregrine'in çocuklarının sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunun farkına varır.

Jacob'ın büyükbabası Abe, ona küçüklüğünden beri bir ada ile ilgili tuhaf hikayeler anlatmaktadır. Bu hikayelerde adada tuhaf çocuklar olduğundan, kendisinin canavarlardan kaçmak için adadan ayrıldığından bahsetmektedir. Jacob bu hikayelere inanıp inanmamak arasında bocalamaktadır. Bir gün büyükbaba Abe, gizemli bir şekilde ölür. Ölmeden önce Jacob'tan adaya gitmesini ister. Jacob bir süre bu isteğe direnir fakat sonunda büyükbabasının dileğini gerçekleştirmek için merakına da yenik düşerek adaya gider ve olaylar başlar :)

Konu anlatımını bir anda bitirmiş gibi oldum ama daha fazla olayların içine girip ipucu vermek istemedim. Sadece Jacob'ın adada umduğundan fazlasını bulacağını söyleyebilirim :)

Gelelim benim düşüncelerime... Kitap güzeldi fakat konu itibari ile "fantastik" olsa da ne yazık ki her yaş grubuna hitap edecek nitelikte değildi. Okurken zaman zaman çocuk kitabı okuyormuşum gibi hissettiğim oldu.

Kitabın kapağına, anlatımına, içerisindeki fotoğraflara ise kelimenin tam anlamıyla bayıldım! Keşke tüm kitap kapakları böyle olsa. Okurken harika bir his yaratıyor :)
Kitabın içerisindeki fotoğraflar ise romana inanılmaz güzel bir hava katmış. Olay örgüsü ile birleşince kendinizi kitapta yaratılan atmosfere yakın hissediyorsunuz.

Genel olarak beğendiğim bir kitap oldu. Keyifle okusam da dediğim gibi her yaş grubuna hitap etmeyebilir. Bu yüzden tercih sizin :)

Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder