15 Kasım 2015 Pazar

Tess Gerritsen - Yörünge



Hepinize merhaba!

Bugünkü misafirimiz soluksuz okuduğum bir Tess Gerritsen kitabı olan "Yörünge". Bildiğim kadarıyla "Yörünge" yazarın ilk kitaplarından biri fakat ülkemizde tek baskı yapıp geri planda kalmış. Neyseki Martı Yayınları tekrardan baskısını yapıp bizi bu harika kitapla buluşturdu. 

"Bu öyküde kötü adamlar yok, sadece kahramanlar var.

Kozmik tozlar, uzayın soğuk, karanlık yerlerinden gelen ele avuca sığmayan gezginler, yaklaşan biyolojik tehlikenin heyecanına karışan duygusal ilişkiler ve küçük, güzel mavi küreden çok uzakta başlayan bir gerilim… Tess Geritsen bu kez bambaşka bir yörüngede yazıyor.

Dr. Emma Watson, mesleğinde hızla yükselmiş bir araştırmacıdır ve nihayet uzun zamandır düşlediği bir deney üzerinde çalışma fırsatını yakalamıştır. Bu deney için yapacağı uzay yolculuğu artık bitmek üzere olan evliliğinden daha önemlidir. Yerçekimsiz ortamın farklı canlı türleri üzerindeki etkilerini incelemek için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilir. Ne var ki birtakım aksaklıklar olur ve işlerin kontrolden çıkmasıyla deney son derece tehlikeli bir biyolojik savaşa dönüşür. 
Emma'yı hem büyülü uzay yolculuğunda hem de dünyada zorlu bir mücadele beklemektedir."

Emma, gideceği uzay görevi için hazırlık yaparken, kendinden önceki uzay araştırmacılarından birinin eşinin ölmesiyle görevine erken başlamak zorunda kalır ve uzaydaki araştırma istasyonuna gönderilir. Her şey sorunsuz ilerlerken istasyondaki habitatta bulunan fareler ölmeye başlar. Başlangıçta bu durum çok önemsenmese de  farenin bir araştırmacıyı ısırması ve araştırmacının hastalanıp ölmesiyle uzay istasyonunda panik sinyalleri çalmaya başlar. Emma ve ekip arkadaşları kendilerini bir yaşam savaşı içinde bulurlar; artık onlar için geri sayım başlamıştır.

Öncelikle kitabı, yazarın diğer kitaplarından ayıran en belirgin özellik gerilimin bilimkurgu ile harmanlanmış olmasıydı. Konuya NASA ve elbette ki uzayın dahil edilmesi çok güzel olmuş. İlk 100 sayfası tekdüze ilerlese de olaylar gelişmeye başlayınca kitabı elimden bırakamadım, heyecandan dolayı şekilden şekile girdim. Soluksuz okudum kısmı abartı değil, gerçek sayılır yani :) Bu kitapta biraz da Robin Cook havası sezdim. Robin Cook kitaplarını okumuş olanlar, "Yörünge"yi okuduktan sonra bana hak vereceklerdir :) 

Sonuç olarak "Yörünge" her sayfasından keyif aldığım, son zamanların en beğendiğim gerilim romanı oldu. Tess Gerritsen gerilim kitaplarının kraliçesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış bence :) Bu güzel kitabı kitaplığımın en nadide köşesine daha sonra tekrar okunmak üzere kaldırıyor ve sizlere de "Yörünge"yi okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum :)

Keyifli okumalar

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder