1 Mart 2015 Pazar

Jan Philipp Sendker - Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler


    




Tam bir gerilim/polisiye tutkunu olsam da arada çizgimin dışına çıkıp bugün sizlere bahsedeceğim tarzda olan dram/aşk konulu kitapları da okumayı seviyorum. "Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler"  masal tadında, sıcacık bir hikaye anlatıyor bize.

Tin win, gözlerine kapanan perde ile hayatı karanlığa gömülen bir çocuktur. Manastırdaki bilge U Bay sayesinde karanlıkta yaşamaya alışır. Ta ki Mi Mi ile tanışıp dünyası aydınlanana kadar. Mi mi de fiziksel bir engele sahiptir. Fakat Tin Win ve Mi Mi aralarındaki güçlü bağ sayesinde birbirlerinin eksik yanlarını tamamlarlar. Bir gün Tin Win'in amcasının Tin Win ile iletişim kurup ona sahip çıkması sonucu yolları ayrılır.

Kitabın başlarında hafif sıkılsam da okumaya devam ettikçe merakım uyandı. Yazar oldukça sade bir üslup kullanmış, aynı zamanda hikayenin geçtiği yerin kültüründen motiflerle kitabı süslemiş. Bu da kitabı daha güzel hale getirmiş. Güzel, masalsı, akıcı bir kitap. İçinde biraz dram biraz aşk olan bir kitap istiyorsanız, bu kitabı okumalısınız.

Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder