19 Mart 2015 Perşembe

Jennifer Mcmahon - Söylemeyeceğine Söz Ver



Son okuduğum kitap "Söylemeyeceğine Söz Ver" çok merak edip aldığım bir kitaptı. Gerek kitap satış sitelerinde okuduğum yorumlar gerekse bloglardaki olumlu yorumlar beni bu kitabı okumaya itti. Ama ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadım. Kitabın arka kapağı şu şekilde:



"Kırk bir yaşındaki okul hemşiresi, Alzheimer hastası olan annesi ile ilgilenmek için kırsaldaki evine dönmüştür. Geldiği ilk gece bir cinayet olur ve küçük bir kız öldürülür. Bu olay, kadının çocukluğunda yaşanan bir başka cinayete esrarengiz biçimde benzemektedir. Sınıf arkadaşları tarafından "Patates Kız" denilerek alay edip dışlanan yoksul arkadaşı Del de otuz yıl önce aynı şekilde öldürülmüştür. Del'in katili asla bulunamamış, o günden sonra küçük kız, hayalet hikâyeleri ve efsanelerde ölümsüzleşmiştir. Şimdi, yeni cinayetin soruşturması kahramanımızı karşı konulamaz bir şekilde içine çekerken, geçmişi ve geleceği korkunç, beklenmedik bir şekilde bir araya geliyor. Çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değil… Ve gençliğinin hayaletleri unutulmaktan çok uzak.


Patates kız yani Del ile Kate arasında bir arkadaşlık gelişir. Bu arkadaşlık Kate için herkesten gizlediği bir arkadaşlıktır. Bir süre sonra Del öldürülür. Yıllar sonra Kate annesi hastalandığı için New Hope'a geri döner. Kate'in New Hope'a döndüğü gece bir cinayet işlenir ve bu cinayet Patates Kız cinayeti ile benzerlik göstermektedir. Kate'in yaşadığı garip olaylar Del'in hayaletinin peşine düşmesine ve yıllar önceki bu cinayeti aydınlatmasına sebep olur.



Olay akışı bana göre fazlasıyla yavaştı. Anlatımı yalın olmasına rağmen biraz sıkıcı buldum. Kitabı yarıladığımda halen kayda değer bir gelişme olmamıştı. Yazar polisiye bir roman yazmayı denemiş fakat araya sıkıştırdığı bir kaç ayrıntı ile hikayenin gerçekçiliğini bozmuş. Bu da beni hikayenin dışında tutan bir faktör oldu. Bu kitap için  zaman kaybı diyemem. Ama çok keyifle okuduğum bir kitap da değildi:) okumak isterseniz tercih sizin.



Keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder