6 Şubat 2015 Cuma

Stephen King - Sadist



  Sıkı bir Stephen King hayranı olarak okumadığım nadir kitaplarından biri olan "Sadist"i nihayet okuma imkanı buldum. Bu kitabı okumayı geciktirmemin nedeni daha önce bir hata yapıp filmini izlemiş olmam. Aslında uyarlama filmleri izlemek yerine uyarlandıkları kitabı okumayı tercih ediyorum. Zihnimiz zengin bir hayal gücüne sahip. Kitap sizi sarıyorsa zihninizin içinde her şey film gibi canlanıyor zaten :)

 Gelelim konumuza... Herkes tarafından çok sevilen "misery" karakterinin yaratıcısı Paul arabası ile kaza yapar. Bu sırada yoldan geçmekte olan Annie yaralı Paul'u görür ve evine götürür. Paul günler sonra eski bir hemşire olan Annie'nin bakımı sayesinde kendine geldiğinde başının belada olduğunu fark eder. Çünkü Annie normal bir psikolojiye sahip değildir; Misery karakterine ve kitaplarına saplantı ile bağlanmış biridir. Bu yüzden yazarı kitap yazmaya zorlar. Paul için artık ölümcül bir kitap yazma serüveni başlar.

 Kitap o kadar yüksek bir tempoya sahip ki elinizden bırakamıyorsunuz. Filmini izlemiş olmama rağmen fazlasıyla heyecanlandım. Stephen King okuyucuyu avcunun içine almayı iyi biliyor kesinlikle. Ayrıca diğer kitaplarının aksine fantastik ögelere (yaratıklar, dünya dışı varlıklar gibi) yer vermediği bir roman olmuş. Salt gerilim içeriyor. Tabi bir de Annie'nin çılgınlıkları yüzünden birazcık da vahşet :)

 En sevdiğim Stephen King kitapları sıralamasında 2.sırayı alan bir kitap oldu. Gerilim dozu yüksek kitapları okumayı seviyorsanız eğer tavsiye edebileceğim bir kitap. Pişman olmayacaksınız.

Hepinize kitap dolu günler... :)

1 yorum :

  1. Yorum için teşekkür, en sevdiğiniz kitabı hangisi peki :)

    YanıtlaSil